Geen producten (0)
Geen producten (0)

Chilipeper Bhut Jolokia Red

€ 1,10
Op voorraad
Omschrijving

Jarenlang de heetste peper ter wereld! Komt van oorsprong uit India en wordt veel gebruikt in de pittige Indiase gerechten. De Bhut Jolokia is ook bekend onder de naam "Ghost Pepper". Naarmate de peper rijpt, kleurt deze van groen naar felrood.
Wees voorzichtig met het bereiden en verwerken van deze Chilipeper Bhut Jolokia!

Binnen zaaien kan vanaf januari. Zaai in trays of potjes gevuld met goed vochtige potgrond. Dek het af met bijv. wat huishoudfolie.
Zaai de zaden oppervlakkig (max. 0,5 cm diep) en dek ze licht af met een beetje zaaigrond. Bevochtig het zaaisel voorzichtig met een plantenspuit en zorg ervoor dat het geheel vochtig is maar niet doorweekt, anders is er kans op beschimmeling van de zaden. Goed vochtig houden en houdt de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk (in ieder geval niet onder 14°C).
Het is aan te raden om de peperzaden ongeveer 12 uur voor het zaaien voor te weken in lauwwarm water. Hierdoor worden de zaden zachter waardoor ze makkelijker kiemen.

Zodra de zaailingen opkomen moet het deksel of het huishoudfolie worden verwijderd. Enkele weken na het ontkiemen kunt u uw zaailingen verpotten. Zet ze in diepe potten zodat de wortel alle ruimte krijgt. Zet de plantjes op een zonnige, warme en beschutte plaats, het liefst in een kas of serre.

Buiten planten kan vanaf half mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst. Plant ze op een zeer zonnige, beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond met een plantafstand van 50 cm.

Capsicum chinense

Een zakje bevat 4 zaden.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook